torstai 2. lokakuuta 2014

15.-22.7.2014 Budapest, Hungary (part. 1)

Tämä tulee nyt "hiukan" myöhässä, mutta kuvia tuli reissussa räpsittyä niin paljon etten jaksanut aiemmin aloittaa kuvien valinta ja käsittely prosessia. Tämä tulee useammassa osassa, ettei tule kilometripostausta. 
      Tosiaan siis kävimme miehen kanssa heinäkuun puolessa välin lomareissulla Budapestissa, Unkarissa. Päätimme jo alkuvuodesta, että kesällä lähdemme johonkin missä kumpikaan ei ole aiemmin käynyt ja niinpä edullisten lentojen myötä kohteeksi valikoitui Budapest. 

Széchenyi Lánchíd eli ketjusilta, sitä vahtivat leijonapatsaat ja taustalla valkoinen Matiaksenkirkko.
    Reissu meni oikein hyvin ja kaupungissa kyllä riitti katseltavaa ja seikkailtavaa. Ainoa miinus oli se, että reissumme ajoittui juuri siihen kuuminpaan mahdolliseen ajankohtaan, eli lämpöä riitti joka päivä (ja yö) n. +35 astetta. Ei ole enää mukavaa kun makaat sängyssä liikkumatta koittaen saada unta ja samalla hikoilet kuin pieni possu. Ilmastointilaite oli kyllä huoneessa, mutta siihen kaukosäädin olisi maksanut 8€/päivä, joten päätimme selvitä ilman. 
     Lisäksi vielä yöaikaan ahdistusta omalla kohdallani lisäsi se, että ensimmäisenä iltana etsin netistä tietoa onko Unkarissa vaarallisia tai myrkyllisiä hyönteisiä. Totta kai siellä mainittiin, että yleisiä ovat "very large house spider" ja niinpä melko pahasti araknofobisena en saanut juurikaan nukuttua kun kyttäsin koko yön sängyn reunoja, odottaen milloin ne hämähäkit alkaa sieltä ryömiä minua kohti. Muutama hämykäkki toki asunnosta löytyikin, mutta onneksi mies oli mukana urhoollisesti suojelemassa minua niiltä (=tappoi tai heitti ne ulos).


Reissun ensimmäisellä aamiaisella omalla pihalla.
     Majoituimme reissun ajan asunnossa, jossa oli oma täysin varusteltu keittiö, kylpyamme, pyykin- ja astianpesukoneet ja oma pikku piha/terassi. Asunto oli katutasossa, mutta asunto oli sisäpihan puolella, joten kadulta ei mekkalaa juurikaan kuulunut. Lisäksi asunto sijaitsi ihan keskustan tuntumassa. Lähistöllä sijaitsi paljon pikku baareja ja ravintoloita, joten toki kävimme ulkona syömässä melkein joka päivä, varsinkin kun hintataso on edullisempi Suomeen verrattuna.


Kananrintaa, mozzarellaa ja paikan päällä tehtyjä lämpimiä sipsejä.

Ankkaa, mansikkakastiketta ja lohkoperunoita.
Pari ensimmäistä päivää meni pyöriessä majapaikan lähiympäristössä ja tutustuimme mm. Buda -linnaan ja siinä lähistöllä sijaitsevaan labyrinttiin. Linna on nykyisin museona, joten emme menneet sisälle - aika hintava, eikä niin erikoinen. Ihailimme linnaa ulkopuolelta ja katselimme alla levittäytyvää kaupunkia. Samalla kävimme myös ihailemassa hohtavan valkoista goottilaista Matiaksenkirkkoa pihalta käsin.

Buda -linnan pihaa ja taustalla levittäytyvä Pest, eli se tasainen puoli kaupungista.

Matiaksenkirkon pihalta.

Kapusimme hiukan portaita Matiaksenkirkolle. Portaita tässä kaupungissa Budan puolella ainakin riitti.

Labyrinttiinkin löysimme ja se oli ihan ok, vaikka ei kovinkaan erikoinen. Maan alla oli viileämpää, joten ihan vain kuumuuden takia käynti kannatti. Labyrintissä esiteltiin jonkin verran historiaa, siellä oli vahanukkeja hienoissa vanhoissa asuissa ja myös se kauhu -osio eli Draculan luola, jossa sitten oli irtopäitä keppien nokassa, valoja niukasti, pelottavia ääniä ja hautakiviä.En tosiaan ole mikään aurinkorannoilla makoilija, en edes ota koskaan aurinkoa joten en tietenkään hoksannut varustautua aurinkorasvalla. Tietenkin kun yksi kokonainen päivä oli kävelty ympäri kaupunkia niin poltin yläselkäni ja olkapääni, jonka jälkeen mentiinkin ostamaan sitä aurinkorasvaa.

Auts!
♥ MortuusAmor

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti