sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

28.2-28.3.2014 Lübeck, Germany

No niin nyt viimeinkin saan aikaiseksi kirjoittaa siitä Saksan reissusta. Vietin siis käytännössä koko maaliskuun suorittamassa osan puualan opinnoistani Lyypekissä, pohjois-Saksassa. Todella kaunis vanha hansakaupunki, ihmiset todella ystävällisiä ja olihan siellä melkein kaikki paljon halvempaakin kuin täällä Suomessa. Opiskelemaan sinne siis mentiin, mutta enemmän tuntui lomailulta kun työnteolta. Ensimmäinen viikko meni paikkoihin tutustuessa ja Emil Possehl Schule -koululla pikku hommia tehdessä. Muut kolme viikkoa meni sitten työskennellä paikallisessa ikkunafirmassa ikkunankarmeja tehden. Yhtenä päivänä pääsin myös korjaustyömaalle paikkailemaan ikkunoiden ja ovien karmeja sellaiseen upeaan "villaan", joka sijaitsi aivan puiston laidalla. Talossa oli neljä kerrosta, ainakin 10 isoa huonetta ja siellä asui vain yksi ihminen. Olisi kelvannut minullekin sellaisessa kartanossa asustella! Mielenkiintoista oli myös oppia uusia tekniikoita ja työtapoja, jotka erosivat tutuista suomalaisista, joita on pari viime vuotta tullut opeteltua.

Ainoa kuva, jonka otin koululla.
Viikonloppuisin tuli tutustuttua varsinkin kaupungin baari- ja ruokatarjontaan. Varsinkin cocktaileja tuli maisteltua, kun joka baarissa alkoi aina viiden maissa Happy Hour eli kaikki cocktailit olivat alle 5€. Tähän nyt täytyy selventää, että olen huono juomaan. En siis vain jaksa juoda niin paljoa kerralla että kovin humalaan pääsisi enkä muutenkaan juo humalahakuisesti. Cocktaileissa kuitenkin oli niin paljon tarjonta,a että aina ruokailun yhteydessä oli pakko yksi ottaa. Parhaana jäi mieleen Bailey's Colada, koska rakastan Bailey'sia. Myöskin melko erikoisia ja hauskoja nimiä tuli vastaan kuten The Pig Must Die, Alzheimer ja Flash!

Hostellilla oli vain kamala pieni keittiö koppi kellarissa, joten ruokaa ei pahemmin voinut itse tehdä. Sen takia tulikin usein syötyä ravintolassa. Työpäivinä olin sen verran väsynyt töiden jälkeen, että kävin nappaamassa vain pikaisesti salaatin ja menin hostellille syömään. Alhaalla vasemmalla puolella näkyy kuvaa näistä työpäivä -aterioista.

Ensimmäisenä viikonloppuna oli paikallisessa Dr. Rock -nimisessä rock-baarissa tarjolla Schwartze Nacht -goottibileet. Musiikki pääosin EMB, dark wave ja electro haitarilla eli juuri sopiva paikka minulle. Varsinkin kun suostuivat myös industrialia soittamaan.

Kuukausi on kuitenkin melko pitkä aika olla poissa kotoa ja asua hostellissa. Oma huone minulla toki oli, että ei tarvinnut kenenkään kanssa samassa huoneessa asua, mutta suihkuun ja vessaan piti käytävän toisella puolen mennä. Keittiötä ei ollut kuin kamala pikku koppi kellarissa, josta löytyi  vain mikroaaltouuni, eli eipä siellä paljoa ruokaa itse laitettu. Illat sitten vietin lueskellen kirjoja, joita löytyi hostellin aulasta. Saksalaiset kun ei kaikki todellakaan osaa englantia, niin löysin vain kaksi englannin kielistä kirjaa. Olen opiskellut saksaa aikoinaan yläasteella ja lukiossa ja edelleen Postcrossingin kautta pidän kielitaitoa joten kuten yllä, mutta en silti jaksanut rueta kirjoja lukemaan saksaksi.

Luin ensimmäistä kertaa elämässäni Lewis Carrollin Alice's Adventure in Wonderland:n.

Tuon kuukauden aikana tuli myös tutustuttua moniin paikallisiin ja kaikki olivat todella avuliaita ja ystävällisiä. Kävimme parin tytön kanssa Hampurissa sekä Travemündessa, eli meren rannalla. Käytiin myös karavaanarialueella kaupungin laitamilla. Eräs puuseppä opiskelija oli aloittanut oman asuntovaununsa rakentamisen ihan tyhjästä ja kävimmekin porukalla yhtenä päivänä auttamassa sisätilojen eristysten kiinnittelyissä ja seinien laudoittamisessa. Alueella asui paljon punk/diy porukkaa ja sen näköistä siellä olikin. Lähellä oli myös ranta, jossa käytiin työnteon ohessa kävelyllä kun oli kohtalaisen nätti päivä.

ACAB - Sport Frei

Yökuvaa St. Marienkirche:sta. Nuo tornit kallistuu eri suuntiin, niin että näyttää kun rakennus repeäisi kohta keskeltä kahtia.
Kuvia ei tosiaan tullut riittävän paljon otettua ja varsinkin kun päivät oli melko samanlaisia keskenään kuvasaalis jäi aika vähäiseksi. Tässä nyt kuitenkin tällainen lyhyt kertomus. Mukavia muistoja jäi reissusta ja kyllä ehdottomasti kannatti lähteä.

- MortuusAmor

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti